RISING SPIRIT

Kris Van Put

Energetisch verbonden en krachtig voor jou.

​Kristiaan zijn opleiding als ontwerper bracht hem vroeg in contact met methodologie. Als student van het leven en de natuur ontwikkelde hij in de laatste 25 jaar Tai Chi een inzicht in Taoïsme, ​de werking van Yin/Yang en de werking van onze interacties met onze omgeving. Daarbij volgde hij ook opleidingen in coaching, HSP en familieopstellingen. 

Visie & Zingeving

De studie van Tai Chi brengt ons heel praktisch in contact met de natuurwetten die de basis zijn van het inzichtelijke Taoïsme. Taoïsme zoals ik het ervaar is geen religie of zelfs filosofie. Het is een registratie van de natuur zoals hij is. Wetmatigheden als Yin en Yang en transformatie zijn leidende elementen voor inzicht in ons leven. Eenvoudig gesteld, biedt ik je inzicht hoe dingen (wel) werken indien je chaos ervaart of onbegrip in je leven.

Als coach zal ik je zeker niet naar de mond zal praten. Uiteindelijk ben jij degene die wel of niet kan zien wat binnen je mogelijkheden ligt, welke tools je hebt. Ik help je op dit alternatieve  pad en beeld op jouw wereld waar opportuniteiten voor jou op te nemen vallen. Samen sterken we je vitaliteit voor het leven aan.

Deze begeleiding vervangt geen medisch advies. Het kan wel een positieve ondersteuning bieden op de wereld waarin je leeft. ​Het is voor iedereen toegankelijk.

STEL JE VRAAG


Overzicht individueel bij Kris

person holding clear glass glass

Fysieke coaching

Tuina is naast acupunctuur een belangrijke peiler in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Tuina therapeuten behandelen klachten door het masseren van pijnlijke acupunctuurpunten, energiebanen (meridianen) en lichaamszones. Ook manipulaties van gewrichten en wervelkolom worden uitgevoerd indien nodig.

Aanvullend  gebruiken we cups, moxa of een naaldhamertje om aandoeningen te behandelen of te voorkomen. 

Specifieke ondersteuning is mogelijk bij spanning of pijn. Ook bij klachten van spijsvertering; slapeloosheid; duizeligheid; of verzwakking van het afweersysteem zoals hooikoorts, allergieën of fysieke trauma’s. Ook voor kinderen brengt Tuina vaak verlichting!

Te vermijden bij koorts; zwangerschap; spataders; inname van bepaalde medicatie (antibiotica, anti-depressiva), kanker; trombose of stolling-stoornissen​.

 STEL JE VRAAG


Overzicht individueel bij Kris
Tai Chi opleiding

Elke Tai Chi student kan naast zijn wekelijkse lessen of opleiding in groep aanvullend begeleid worden. Specifieke, persoonlijke inzichten kunnen beter verduidelijkt worden dan tijdens de algemene les. Je werk zal je vitaliteit vooruit stuwen wanneer je persoonlijke zinvolle begeleiding krijgt. 

JE BENT WAT JE DOET
JE WORDT WAT JE BEOEFENT

Tai Chi is altijd een beetje coaching in de persoonlijke studie ervan. Deze combinatie brengt je vlotter op een peil naarmate je vat hebt op je bewegingen, je doen en laten. Naast de begeleiding biedt Kris een blik op de zelfcultivatie inherent aan ​Tai Chi.

Kris is zelf Tai Chi student sinds 1995. Op zijn pad en in de creatie van zijn leven was het onderzoek naar positieve resultaten een patroon. Dit onderzoek werpt vruchten af naar een vitaler leven..  

 STEL JE VRAAG


Overzicht individueel bij Kris